שקמח-מלא מעולה
חפשו אותנו ב  

דרושים מפיצים למכירות ביתיות ביישובים,שכונות, גרעינים וקהילות
אפשר גם לארגן קבוצות רכישה במחיר מוזל
לפרטים הזמנות ומשלוחים: אביתר 050-6003004


אודותינו


בס"ד

טחנת הקמח "שׂקמח", הוקמה בשנת תשס"ט ע"י דוד הרצליך בכפר-זיתים שבגליל התחתון. 

"לאכול מפריה ולשבוע מטובה"
אחד מיסודות החינוך שקיבלתי מהורי היה הפשטות והחיבור לטבע כדבר טבעי , לאכול ממה שגידלנו היה דבר שבשגרה: מסקנו זיתים לכבישה ולשמן. שתינו חלב עיזים שנחלב מהעדר המשפחתי, אספנו את הביצים של התרנגולות שגידלנו בחצר וכן את הירקות שגדלנו  אכלנו.
למדנו גם לזהות ולקטוף צמחי בר שגדלים בטבע למאכל האדם. זו דרך החיים שגדלנו עליה.

"לחם עצלות לא תאכל" (משלי ל"א כ"א)
היינו מגדלים שדות חיטה שהיו גם למאכל בהמתינו וגם לטחינת קמח ללחם.
וכך שלחנו את גרגרי החיטה לטחינה בטחנת קמח, שכן אפיית לחם טרי מקמח מלא, הייתה בביתנו דבר שבשגרה.
אך טבעי היה, שהרגשנו עם הזמן צורך לטחון במו ידינו את החיטה שגידלנו.
לפעמים חלומות מתגשמים...
קנינו ריחיים לטחינת חיטה, והתחלנו לטחון בשלב הראשון, כמויות קטנות לצריכת המשפחה המורחבת.  אט אט הביקוש לקמח הלך וגבר, תחילה אצל שכנים וחברים, לאחר מכן אצל מכרים רחוקים יותר.  חבר הביא חבר...
בשנים האחרונות בנינו קו שוויק שמגיע לכל אורך ארצנו מצפון הגולן ועד מצפה רמון שבדרום.

"יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך"  (תהילים קכ"ח ב)
העיסוק בכל תהליך היצור של הקמח החל משלב זריעת החיטה, ועד הבאת הקמח הביתה, נותן לנו המון חיבור וסיפוק והתרגשות ע"י הרגשה של ברכת ה' והשגחה גלויה בכל שלב ושלב בתהליך.
וממש מהרגע הראשון ראינו את ברכת ה' והשגחתו במעשינו.
בחרנו בקפידה חיטה מזן איכותי ומשובח,  וכיום, לאחר כמה שנים, אנו קונים חיטה היישר מהשדה של הקיבוץ הדתי - קיבוץ לביא שבגליל התחתון. וגם הם יבואו על הברכה שה' שמשפיע על כולנו.
כל התהליך - מזריעת החיטה ועד לטחינת  הקמח ואריזתו, נעשה ע"י יהודים העובדים מתוך מסירות ואמונה.
עם מעבר המשפחה בשנת תשע"א למשכיות בבקעת הירדן, העברנו אתנו גם את טחנת הקמח..

היום, אנו טוחנים קמח משובח מחיטה ומכוסמין  בברכת ה', זאת לצד מוצרי בריאות איכותיים, נוספים שאנו משווקים, כגון שמן זית כתית אורגני, סוכר קנים אורגני ועוד. 
לטחנת הקמח כשרות מהודרת של הרב אברהם דב אוירבך שליט"א רב ואב"ד לעיה"ק טבריה. וכן של הרב שלמה אזואלוס שליט"א, רב האיזורי עמק המעינות (איזור בית שאן). 
כל תהליך יצור הקמח נעשה בתנאי קירור נאותים ובקפידה ע"מ לעמוד בתנאים שימנעו התפתחות של תולעים וכדו'
הקמח נשמר בקירור מטחינה ועד הבאתו ליעדו ובהמשך שמירה בקירור אין צורך לנפותו לפני השימוש.
הינכם מוזמנים לשלוח לנו את תגובותיכם לשיפור ובכלל.