שקמח-מלא מעולה
חפשו אותנו ב  

דרושים מפיצים למכירות ביתיות ביישובים,שכונות, גרעינים וקהילות
אפשר גם לארגן קבוצות רכישה במחיר מוזל
לפרטים הזמנות ומשלוחים: אביתר 050-6003004

המזון הבסיסי שלנו מורכב מחמשת מיני דגן: חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין, ושיבלת שועל. ולכל אחד מהם תכונות שונות אך דומות שהינם על בסיס פחמימה.
קמח החיטה שהוא המצוי מבניהם מורכב משלוש מרכיבים עיקריים:
1. רוב הגרעין הינו גרירי עמילן עטופים בחלבון, ומעט ויטמינים ומינרלים (80-85%).
2. קליפת הגרעין הינו בעיקר סיבים תזונתיים הותפקידם לגרום למזון להספג בגוף בצורה איטית ונכונה, כ"כ יש בקליפה בנוסף ויטמין B נוגדי חימצון ומינרלים שונים (13-15%).
3. נבט החיטה הינו עשיר בברזל בויטמין BוC  
קמח החיטה המצוי הניקרא קמח לבן, הינו מורכב מחלק הראשון היינו העמילן שבו בלבד, זאת לאחר שהוציאו ממנו את הקליפה - הסיבים התזונתייים, נבט החיטה הוויטמינים והמינרלים. (כל זאת בכדי לקבל תוצאות אפיה אחידות ואסטתיות).
יוצא שהקמח הלבן הינו פצצת אנרגיה המתפרקת במכה אחת והתוצאה שהמזון נספג בגוף במהירות, הניקרא ערך גליקימי גבוהה מאוד,
כל זה גורם לשלוש השלכות לגוף:
 1. העמסה על מערכת העיקול.
2. תחושת רעב לאחר זמן קצר יחסית.
3. פגיעה בהורמון האינסולין. להורמון אינסולין יש שלוש תפקידים חשובים בגוף: א. אחראי על הורמון הגדילה. ב. מעודד תאים להתחלק ולהתמיין לאברים שונים בגוף. ג. אחראי לווסת את הסוכר, לכן אם הגוף סופג במכה אחת עמילן בכמות גבוה, הוא גורם להורמון האינסולין לעמוד בתנאים בלתי אפשריים בכדי לווסת את כמות הסוכרים שתגיע לדם, לכן אומרים מבינים בתזונה שקמח לבן וסוכר לבן, הינם הגורם מס' אחת למחלת הסכרת.
קמח כוסמין הוא קמח הדומה בתכונותיו לקמח חיטה, אך הגלוטן שבו יותר טוב למערכת העיקול,יש אנשים הרגישים מאוד לגלוטן של קמח חיטה ולכן הם משתמשים בקמח כוסמין.
קמח שיפון ג"כ מאוד נוח לעיכול  יש לו יתרון על קמח החיטה ואפי הכוסמין שיש לו ערך גליקימי נמוך ז"א שהפחמימה שיש בו מתפרקת בגוף בצורה איטית.