הקמח של שקמח.. מה כל כך מיוחד בו??
מי אתם?
טחנת קמח לקמחים מלאים
איפה אתם נמצאים?
במשכיות, בצפון בקעת הירדן
איזה קמחים אתם טוחנים?
חיטה, כוסמין ושיפון
מה מיוחד בטחנה שלכם?
הטחינה אצלנו היא בריחיים, שיטת טחינה מיוחדת, בנוסף כל תהליך הייצור קורה במשכיות ובעבודה עברית.
מה עוד אפשר לספר על הקמח שלכם?
החיטה –
את החיטה אנו קונים משדות חיטה בארץ, מזן מובחר ומיוחד לאפיה ביתית. הישר מהשדה אנו מובילים את החיטה לניקוי ראשוני במכון ניקוי, ממכון הניקוי החיטה מגיעה אלינו לטחנה לאחסון גרעיני החיטה בתנאים אופטימליים עד לטחינה.
טחינה –
אנו טוחנים בטחינת רחיים מסורתית - טחינת גרעין החיטה בשלמותו לקמח מלא איכותי ובריא.
אריזה –
בקו יצור ייחודי בטכנולוגיה מתקדמת לאריזת שקית הקמח באופן נקי ללא מגע יד אדם. את אריזת הקמח אנו אורזים בשתי שיטות אריזה:
אריזה רגילה - השקית יוצאת רגיל ממכונת המילוי (בד"כ כ-20 יחידות בשק ונשמר בקירור)
אריזה בחנקן - השקית יוצאת ממכונת המילוי כאשר יש בה פחות מ4% חמצן התהליך מתבצע ע"י מכונה מיוחדת למילוי השקית בחנקן, מצב זה מאפשר לכם להשאיר את הקמח ללא קירור שכן ע"פ המחקר(ובאישור בד"צ של העדה החרדית) הוכח שסביבה של פחות מ4% חמצן לא מאפשרת התפתחות כלשהיא של בעלי חיים או חרקים(בד"כ נארז בקרטון 12 יחי') שימו לב שעל השקית מצוין האם צריכה שמירה בקירור או לאו.
כשרות - כשרות למהדרין, של הרב מנחם גליצשטיין הרב האזורי של בקעת הירדן, והרב אברהם דוב אוירבך רב ואב"ד טבריה יבדל"א. הרב מנחם גליצשטיין נותן לנו הכשר מהדרין והרב אברהם דוב אוירבך הוא מלווה אותנו מאז הקמת טחנת הקמח בתשס"ח.
מפעל שקמח נמצא במשכיות בצפון בקעת הירדן, מפעל ראשון שהוקם באדמת משכיות ונותן פרנסה לתושבי המקום.